Lion King

Disney’s Lion King. Iedereen kent vast het avontuur van de kleine leeuwenwelp Simba. De ‘welp’ die in dit kamertje mag gaan slapen kreeg een mooie muurschildering van Simba en Mufasa. Zijn mooie naam kwam erboven in de welbekende lay-out.

in de keuken….

Sigaren en whiskey

Ik kan je niet specifiek adviseren over welke whisky er goed bij welke sigaar gaat; ik ben van allebei geen liefhebber. Toch schijnt het zo te zijn dat het belangrijkste is dat de smaken van beiden elkaar aanvullen en dat ze vooral niet overheersend zijn. Een kwestie van smaak dus. Waar smaken ook samenkomen is in een keuken en laat dat nou net vandaag mijn werkplek zijn. Op de schouw van de afzuigkap maakte ik deze schildering. De outline zette ik met grafietgrijs op. De inhoud van het glas maakte ik met een combinatie van goud, koper en brons. Alle verf die ik gebruikte heeft een metallic, een glimmende, uitstraling. Met de lamp erop gaf dit alles een heel chique effect. Kortom over smaak valt te twisten maar ik kan je verzekeren, het eindresultaat van deze schildering is echt heel tof geworden!

zo schattig

Een schattige muurschildering voor een lief klein meisje

Koala’s in de babykamer

Wauw, wat een leuke opdracht was dit weer. Een boom met koala’s.

  • bij muurschilderingen zijn meer foto’s te bekijken
Gedicht met Pioenrozen

Hoe mooi is het als je met je werk een wens van iemand kan vervullen. Zo schilderde ik een prachtige tekst op de muur welke persoonlijk veel betekent voor mijn opdrachtgeefster. Daarbij schilderde ik twee pioenrozen. De betekenis van deze bloem vind ik net zo mooi als de roos zelf. De pioenroos staat namelijk voor échte liefde, geluk, voorspoed én een bloeiende romantiek. De ondergrond van de muur is een warme grijs tint welke zorgt voor een zacht contrast met warme rood/roze tinten van de roos

Liefdestalk

Gisteren reisde ik af naar Oostwold in Groningen. Ik bracht daar een bezoekje aan Margit Ceska. Margit heb ik leren kennen via het online platform, Clubhouse. Daar host zij iedere werkdag tussen 8- 9 uur haar room met de prachtige naam: ❤‘ Liefdestalk’. De Liefdestalk is een room waarin uiteraard de liefde centraal staat. Zoals Margit elke ochtend zo mooi zegt: De plek voor de liefde; de liefde voor jezelf, je lijf, je bedrijf en voor je partner. Maar alles begint met de liefde voor jezelf. Elke werkdag bevat deze room liefdevolle gesprekken tussen Margit en een inspirerende co-host. Ook “springen” er dagelijks luisteraars, prachtige mensen, op het podium die stuk voor stuk iets aan het gesprek hebben bij te dragen. Naast dat Margit deze room host is ze ook werkzaam als shiatsu en orthomoleculair therapeut. Ze heeft in Veendam haar eigen praktijk en sinds kort ook in Oostwold. Voor in haar nieuwe praktijk heb ik een schilderij gemaakt. Een schilderij waarop een vrouw te zien is die al haar ‘ballast’, al haar belemmeringen, haar negatieve gedachten over zichzelf los- en achter zich mag laten dat zij mag laten zien wie zij is; in haar puurste vorm. Bijna bloot, met gespreide armen mag zij gezien worden, ontvangen en in het licht gaan staan. Op de achtergrond schilderde ik de flower of life; de levensbloem. Dit krachtige natuursymbool uit de heilige geometrie wordt vaak gebruikt als metafoor voor de verbondenheid met het leven in het universum. Dit symbool wordt ook beschouwd als spiritueel met ons verbonden, waardoor ons bewustzijn over de omgeving en onszelf wordt vergroot. Met liefde maakte ik dit kunstwerk voor Margit en het draagt bij aan wat zo passend is voor haar en haar missie. Deze vrouw op het schilderij staat symbool voor al die prachtige vrouwen die uit de schaduw mogen komen, die mogen stralen. Ik hoop dat het een inspiratie voor jou mag zijn om meer jezelf te zijn en te omarmen wie je werkelijk van binnen bent.

♡ Liefs Ingrid

Graffiti

In de favoriete kleuren van Matthijs mocht ik een muurschildering voor hem maken. Een stoere graffiti uitstraling waarbij ik elementen toevoegde van zijn hobby, voetballen. Kijk naar de foto’s in de map Muurschilderingen, hier kun je toch alleen maar blij van worden?

Blog

Sleutel

In mijn jeugd was ik geen sleutelkind. Met een moeder die altijd thuis was als ik uit school kwam, was dat niet nodig. Wanneer ik dus mijn eigen sleutel kreeg kan ik me niet goed meer herinneren. Het zal rond de periode van de middelbare school geweest zijn, in de periode van uitgaan en het later thuiskomen dan de bedtijd van mijn ouders. Bijna 30 jaar geleden verliet ik mijn ouderlijk huis maar de sleutel van ’thuis’ bleef altijd aan m’n bos. Altijd makkelijk, om in geval van calamiteiten in ’thuis’ te kunnen.

Vandaag verlaat ik weer mijn ouderlijk huis. Niet om ergens anders te gaan wonen, maar om er echt voorgoed afscheid van te nemen. Het huis is leeg en stil. Nog één keer sta ik in de deuropening van wat altijd mijn slaapkamer was. Eerst gedeeld met m’n zus, later werd het mijn eigen domein. De punaisegaatjes van de posters die er hingen kan ik nog ontdekken in het spaanplaat van het dak. Herinneringen komen boven o.a. van het nachtwacht spelen op onze grote open zolder. Het verstoppen daar in alle hoekjes en ruimtes. Het huis met haar grote tuin is stil. Er klinkt geen muziek meer, geen lachende kinderstemmen vullen de eens zo drukke huiskamer. Het huis, gebouwd in 1906, is een echt familiehuis. Diverse generaties voor mij hebben hier gewoond. Vandaag sluiten we deze periode af. Ik denk even terug aan de tijd dat mijn ouders hier gingen wonen. Toen ik erbij kwam woonden we hier met maar liefst 7 personen; 4 volwassenen en 3 kleine kinderen. Bijzonder eigenlijk gezien de ruimte, maar in die tijd kon dat allemaal.

Ik loop nog een keer door de tuin en denk terug aan de tenten van oude kleden die ik op het grote grasveld bouwde. Een huis met een tuin, ook hier is het stil. En juist omdat het zo’n bijzondere plaats is, mag het weer gaan leven. De komende periode zullen het hoofdzakelijk verbouwingsgeluiden zijn die de ruimte gaan vullen, want het huis is namelijk wel toe aan een moderne opfrisbeurt. De uitstraling zal misschien veranderen en ik ben ook reuze benieuwd wat de nieuwe bewoners er voor moois van gaan maken.

Mijn herinneringen aan dit huis zullen altijd blijven en een verbouwing verandert daar niets aan. Ik hoop dat het huis ook voor haar nieuwe bewoners een veilige haven mag worden en zijn, net zoals het ook voor mij altijd is geweest.

Het is goed.

Ik draai voor een laatste keer mijn sleutel in het slot. Ik sluit af.

Dag huis, dag tuin!

Ingrid, 2- 2- 2022

Meidenkamer voor Jasmijn

Wat een compleet plaatje. Een sierlijke zwaan, haar naam in het goud en de bloemen waar ze naar vernoemd is.

La France

In het Franse leslokaal van de Calvijnschool te Hardinxveld- Giessendam heb ik de kaart van Frankrijk mogen realiseren. In iedere regio zijn de symbolen uit betreffende streek weergegeven.


1 2 3 4