Wie ben ik en wat doe ik

Welkom,
Leuk dat je mijn website bezoekt. Dit ben ik: creatief, spontaan, enthousiast, leergierig en vol passie voor het vak wat ik uitoefen.

Mijn naam: Ingrid Romeijn
In 2008 maakte ik mijn eerste muurschildering. Dat vond ik zo leuk om te doen dat ik daarna hobbymatig voor anderen ging schilderen. De hobby liep uit de hand en een aantal jaren later, in 2010, nam ik het besluit om mij in te laten schrijven bij de Kamer van Koophandel. Hoofdzakelijk maakte ik in de eerste plaats muurschilderingen en schilderijen. Op het gebied van schilderen heb ik verder geen opleiding en dus heb ik mijn schildervaardigheden zelf ontwikkeld.

Uit interesse en op zoek naar inspiratie ging ik mij ook meer in het schminken van kindergezichtjes verdiepen. Daaruit volgde meer want in 2013 maakte ik naar aanleiding van een aanvraag mijn eerste bellypaint. Deze lichaamskunst was een mooie aanvulling op mijn schilderen en het schminken van kinderen.

Omdat je nooit te oud bent om te leren en ik mijn creatieve geest wilde verruimen, heb ik in 2016 besloten de vakopleiding voor grimeur te gaan volgen welke ik in oktober 2018 succesvol afgerond heb.

Het painten op levend canvas vind ik zo leuk om te doen dat ik daarom ook de stap heb gemaakt naar het bodypainten. In 2018 kreeg ik de mogelijkheid om het eerste Masteryear Bodypaint bij de beste bodypainster van de wereld te gaan volgen: Tera Bakker. Dit tweede Masteryear heb ik in november 2019 postitief afgerond.

De cursussen en workshops die ik o.a. volgde waren

 • Basistechnieken Facepaint bij Studio Joli (2012)
 • Workshop Fantasiepruiken maken bij Syl Verberk (2014)
 • Workshop ‘Creature Feature’ bij Diane Body Art (2014)
 • Workshop Spijkerbroek painten bij Syl Verberk (2015)
 • Workshop Bellypaint Gevorderd bij Tera Bakker (2015)
 • Workshop One stroke en druppels bij Lisette Huinck (2016)
 • Workshop Bodypaint bij Tera Bakker (2017)
 • Vakopleiding Grimeur bij Grimeopleiding Faces (2016-2018)
 • Masteryear 1 Bodypaint bij Tera Bakker (2018)
 • Workshop Camouflagepaint bij Marcia IJzerman (2019)
 • Masteryear 2 Bodypaint bij Tera Bakker ( 2019)
 • i.o Creatieve Therapie ( 2020- heden)

Eigenlijk ben ik altijd bezig en ben ik altijd op zoek naar inspiratie en nieuwe uitdagingen. Zo blijf ik enthousiast en kan ik mijn creativiteit blijven uiten en mijn passie en liefde voor het vak voortzetten.

Wat doe ik zoal

Muurschilderingen

Naar wens op maat gemaakt

Een muurschildering geeft een unieke uitstraling aan een ruimte. Ik maak muurschilderingen voor kinderen en volwassenen in slaapkamers, huiskamers, zoriginstellingen, kantoren ect

Meer info klik hier

Schilderijen

Iets voor aan de muur nodig?

Als je muur niet geschikt is maar je wilt wel een schildering, dan is een schildering op canvasdoek of paneel een optie.
Net als bij een muurschildering kun je hier ook het gewenste formaat aangeven. Ik zal dan kijken welk formaat canvasdoek het best daarbij past

Meer info klik hier

Face paint

Voor elk feestje

Daar waar ik kinderen schmink, heb ik vrolijke gezichten. Kinderen vinden het vaak erg leuk om te veranderen in een mooie vlinder, tijger , prinses of  een stoer monstertje. De schmink wordt extra mooi gemaakt met glitters en diamantsteentjes.
Ik schmink kinderen op kinderfeestjes maar ook op bruiloften, festivals, evenementen of bedrijfsfeesten.

Meer info klik hier

Belly paint

Gefeliciteerd

Ben je in verwachting en wil je je zwangerschap op een bijzondere kleurrijke manier laten vastleggen?

Kies dan voor een bellypaint. Een bellypaint is een buikschildering met schmink op je zwangere buik. Je kunt zelf een thema bedenken of uitzoeken maar uiteraard denk ik graag met je om er iets unieks van te maken.

Meer info klik hier

Body paint

Het hele lichaam?

Omdat ik het painten op levend canvas zo geweldig leuk vind om te doen, ben ik in januari 2018 begonnen met het volgen van het masteryear Bodypainten bij professioneel paintster Tera Bakker. Tera inspireert mij met haar werk en creaties en ik vind elke lesdag dan ook weer een feestje om les van haar te krijgen. Ik vind het painten echt super om te doen en wil mij in de toekomst ook zeker hierop gaan richten.

Meer info klik hier

Grime

Niets is te gek!

In de afgelopen jaren heb ik mijn eigen creativiteit erg ontwikkeld  in dit vakgebied. Ik heb leren werken met en gebruik gemaakt van veel verschillende materialen waardoor ik mijn modellen een gedaanteverandering zou kunnen geven. Heb je interesse in mijn grimewerk of zoek je een ondersteunende kracht in het grimeteam bij een toneel, musical of andere theaterproductie, voor film of tv?

Neem dan contact met mij op.

Meer info klik hier

Contact mij voor meer informatie